Κρατήστε με ενήμερο για τα Bakery & Pastry Awards 2024

Κατηγορίες & βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία

Πυλώνας 1. Bakery

1.1. Φούρνοι

1.1.1. Ανεξάρτητος φούρνος στην Αττική
1.1.2. Ανεξάρτητος φούρνος στην Θεσσαλονίκη
1.1.3. Ανεξάρτητος φούρνος στην Ήπειρο
1.1.4. Ανεξάρτητος φούρνος στην Θεσσαλία
1.1.5. Ανεξάρτητος φούρνος στο Ιόνιο
1.1.6. Ανεξάρτητος φούρνος στο Αιγαίο
1.1.7. Ανεξάρτητος φούρνος στην Πελοπόννησο
1.1.8. Ανεξάρτητος φούρνος στην Κρήτη
1.1.9. Ανεξάρτητος φούρνος στην υπόλοιπη Ελλάδα
1.1.10. Αλυσίδα / Franchise Brand
1.1.11. Νεοεισερχόμενο Franchise Brand
1.1.12. Φούρνος εντός Σουπερμάρκετ / Πολυκαταστήματος

1.2. Υπηρεσίες Φούρνου

1.2.1. Εξυπηρέτηση πελατών
1.2.2. Online υπηρεσίες
1.2.3. Υπηρεσίες delivery
1.2.4. App
1.2.5. Υπηρεσίες καφέ
1.2.6. Υπηρεσίες catering
1.2.7. Covid-19 πολιτική προστασίας πελάτη
1.2.8. Καμπάνια Προώθησης
1.2.9. Δράση ΕΚΕ
1.2.10 E-Shop NEW

1.3. Προϊόντα Φούρνου

1.3.1. Άσπρο Ψωμί
1.3.2. Μαύρο Ψωμί
1.3.3. Χωριάτικο
1.3.4. Ψωμί του τοστ / σάντουιτς
1.3.5. Κουλούρι
1.3.6. Τσουρέκι
1.3.7. Κρουασάν
1.3.8. Μπισκότα
1.3.9. Κέικ
1.3.10. Σνακ
1.3.11. Σφολιάτα
1.3.12. Κουρού
1.3.13. Μπριός

1.4. Βιομηχανία – Εργοστάσια Αρτοποιίας

1.4.1. Βιομηχανία Αρτοποιίας / Brand
1.4.2. Νεοεισερχόμενη Βιομηχανία Αρτοποιίας
1.4.3. Διασφάλιση Ποιότητας
1.4.4. Δράση ΕΚΕ
1.4.5. Βιώσιμη Ανάπτυξη

1.5. Προϊόντα Αρτοποιίας που διατίθενται στο λιανεμπόριο (π.χ. Σουπερμαρκετ)

1.5.1. Ψωμί
1.5.2. Ψωμί για τοστ
1.5.3. Φρυγανιές & Κρουτόν
1.5.4. Κριτσίνια
1.5.5. Παξιμάδια
1.5.6. Πίτες & Ψωμάκια
1.5.7. Κρουασάν
1.5.8. Τσουρέκι
1.5.9. Κουλούρι
1.5.10. Κουλουράκια
1.5.11. Κέικ & Donuts
1.5.12. Γλύκισμα Αρτοποιίας

Πυλώνας 2. Pastry

2.1. Ζαχαροπλαστεία

2.1.1. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην Αττική
2.1.2. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλονίκη
2.1.3. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην Ήπειρο
2.1.4. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλία
2.1.5. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στο Ιόνιο
2.1.6. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στο Αιγαίο
2.1.7. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην Πελοπόννησο
2.1.8. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην Κρήτη
2.1.9. Ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο στην υπόλοιπη Ελλάδα
2.1.10. Αλυσίδα / Franchise Brand
2.1.11. Νεοεισερχόμενο Franchise Brand
2.1.12. Ζαχαροπλαστείο εντός Σουπερμάρκετ / Πολυκαταστήματος

2.2. Υπηρεσίες Ζαχαροπλαστείου

2.2.1. Εξυπηρέτηση πελατών
2.2.2. Online υπηρεσίες
2.2.3. Υπηρεσίες delivery
2.2.4. App
2.2.5. Υπηρεσίες καφέ
2.2.6. Υπηρεσίες catering
2.2.7. Υπηρεσίες ντελικατέσεν
2.2.8. Covid-19 πολιτική προστασίας πελάτη
2.2.9. Καμπάνια προώθησης
2.2.10. Δράση ΕΚΕ

2.3. Προϊόντα Ζαχαροπλαστείου

2.3.1. Τσουρέκι
2.3.2. Κρουασάν
2.3.3. Μπισκότα
2.3.4. Κέικ
2.3.5. Truffles
2.3.6. Κεράσματα
2.3.7. Νηστίσιμα
2.3.8. Πάστα
2.3.9. Σιροπιαστά
2.3.10. Σοκολάτα
2.3.11. Τούρτες και Γαλλική Ζαχαροπλαστική
2.3.12. Vegan Γλύκισμα

2.4. Εργαστήρια – Βιομηχανικές Μονάδες Ζαχαροπλαστική

2.4.1. Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής / Brand
2.4.2. Νεοεισερχόμενη Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής
2.4.3. Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής / Brand
2.4.4. Νεοεισερχόμενο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής
2.4.5. Διασφάλιση Ποιότητας
2.4.6. Δράση ΕΚΕ
2.4.7. Βιώσιμη Ανάπτυξη

2.5. Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής που απευθύνονται στο λιανεμπόριο (π.χ. Σουπερμαρκετ)

2.5.1. Τσουρέκι
2.5.2. Κρουασάν
2.5.3. Μπισκότα
2.5.4. Κέικ
2.5.5. Truffles
2.5.6. Πάστα
2.5.7. Σιροπιαστά
2.5.8. Σοκολάτα
2.5.9. Τούρτες και Γαλλική Ζαχαροπλαστική
2.5.10. Vegan Γλύκισμα
2.5.11. Ατομικά Γλυκά Συσκευασμένα

Πυλώνας 3. Προμηθευτές Pastry & Bakery

3.1. Υλικά / Έτοιμα Προϊόντα

3.1.1. Προϊόντα Γάλακτος
3.1.2. Βούτυρο
3.1.3. Άλευρα
3.1.4. Ζάχαρη
3.1.5. Αρωματικές και Χρωστικές ύλες
3.1.6. Κατεψυγμένα Φρούτα
3.1.7. Γλυκές ημιέτοιμες βάσεις
3.1.18. Παγωτά
3.1.9. Κέλυφη Σοκολάτας
3.1.10. Διακοσμητικά Προϊόντα
3.1.11. Τεχνολογικά Βοηθήματα (σταθεροποιητές κ.α.)
3.1.12. Έτοιμα Προϊόντα Σφολιάτας
3.1.13. Έτοιμες Πίτες
3.1.14. Γλυκές Ζύμες
3.1.15. Αλμυρές Ζύμες
3.1.16. Έτοιμα Σνακ Αλμυρά
3.1.17. Έτοιμα Σνακ Γλυκά
3.1.18. Παγωτά
3.1.19. Επικαλύψεις / Γεμίσεις Zαχαροπλαστικής

3.2. Συσκευασία

3.2.1. Πλαστικές συσκευασίες επιδορπίων / finger food
3.2.2. Συσκευασίες – Εξοπλισμός Catering & Σερβιρίσματος
3.2.3 Συσκευασία / Παλετοποίηση NEW

3.3. Εξοπλισμός

3.3.1. Φούρνος
3.3.2. Ψυγείο
3.3.3. Ηλεκτρικές συσκευές
3.3.4. Εργαλεία
3.3.5. Εξαρτήματα

3.4. Υπηρεσίες

3.4.1. Logistics
3.4.2. Μεταφορές
3.4.3. Εργαστήρια – Κέντρα Εφαρμογών
3.4.4. Σεμινάρια

Πυλώνας 4. Καλύτερο Design Επαγγελματικού χώρου

4.1 Καλύτερο Design Bakery NEW
4.2 Καλύτερο Design Pastry NEW
4.3 Καλύτερο Design Bakery & Pastry NEW

Miscellaneous*

* Στην κατηγορία αυτή υποβάλλονται υποψηφιότητες οι οποίες δεν μπορούν να ενταχθούν σε καμία από τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες των βραβείων. Οι υποψηφιότητες που υποβάλλονται σε αυτή την κατηγορία ελέγχονται από την κριτική επιτροπή και ο πρόεδρος αποφασίζει αν θα ταξινομηθούν σε υπάρχουσες (εννοιολογικά κοντινές κατηγορίες) ή θα δημιουργηθούν νέες κατηγορίες όπου και θα ενταχθούν. Η δημιουργία μια νέας τέτοιας κατηγορίας καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησής της είναι εξολοκλήρου υπό την εποπτεία της κριτικής επιτροπής. Η εταιρεία που υποβάλλει την υποψηφιότητα στην κατηγορία Miscellaneous δεν έχει το δικαίωμα επιλογής δημιουργίας νέας κατηγορίας ή ένταξης της υποψηφιότητάς της στις ήδη υπάρχουσες, αυτό το αναλαμβάνει αυτόματα με την υποβολή της υποψηφιότητας η κριτική επιτροπή και την τελική απόφαση την επικυρώνει ο Πρόεδρός της.

Κορυφαία Βραβεία / Grand Awards / Platinum

Τα κορυφαία βραβεία δίνονται στους υποψηφίους που έχουν επιτύχει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας από τις βραβευμένες υποψηφιότητες. Κάθε βραβείο συγκεντρώνει τους εξής βαθμούς:  

  • Platinum  award  10  βαθμοί
  • Gold  award  7  βαθμοί 
  • Silver  award  3  βαθμοί 
  • Bronze  award  1  βαθμός 

Baker of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Αλυσίδα Φούρνων ή τον Ανεξάρτητο Φούρνο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στον Πυλώνα 1.

Bakery Product Brand of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Brand των προϊόντων αρτοποιίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στους Πυλώνα 1.

Bakery Company of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Βιομηχανία Αρτοποιίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στον Πυλώνα 1.

Pastry Shop of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Αλυσίδα Ζαχαροπλαστείων ή το Ανεξάρτητο Ζαχαροπλαστείο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στον Πυλώνα 2.

Pastry Product Brand of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Brand των προϊόντων ζαχαροπλαστικής που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στον Πυλώνα 2

Pastry Company of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στον Πυλώνα 2.

Pastry & Bakery Supplier of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στον προμηθευτή αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στον Πυλώνα 3

Gold – Silver - Bronze Βραβεία

Από τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής αναδεικνύονται Gold, Silver ή/και Bronze βραβεία. Είναι πιθανό να δοθούν περισσότερα από τρία βραβεία σε κατηγορία βράβευσης, όπου υπάρχουν ισοβαθμίες μεταξύ υποψηφιοτήτων, ή λιγότερα από τρία βραβεία σε κατηγορία βράβευσης, όπου οι υποψηφιότητες δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία

Gold (Χρυσό): Η μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία της κατηγορίας και βρίσκεται πάνω από το γενικό μέσο όρο. Εφόσον υπάρξει ισοβαθμία, δύνανται να δοθούν ισάριθμα Gold.

Silver (Αργυρό): Η/Οι υποψηφιότητα/ες που συγκεντρώνουν τις αμέσως επόμενες βαθμολογίες ανά κατηγορία)

Bronze (Χάλκινο): Η/Οι υποψηφιότητα/ες που συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από το όριο βράβευσης όπως αυτός ορίζεται από το μέσο όρο του συνόλου των βαθμολογιών).

Για να δοθεί η τριπλή κατηγοριοποίηση Gold, Silver, Bronze θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις (4) υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε η συγκεκριμένη κατηγορία ενοποιείται /συγχωνεύεται με άλλη μέσα στην ίδια ενότητα.