Κρατήστε με ενήμερο για τα Pastry and Bakery Awards 2025

Bakery & Pastry Awards 2023

Pastry

Καλύτερο Design Επαγγελματικού χώρου

Bakery & Pastry Awards 2023

BASTATEAM ARCHITECTS STUDIO_FATTO A MANO PROJECT



Η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Νύκταρη και της Κωνσταντίνας Μπάστα έγινε πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη το fatto a mano ήταν μια ιδέα δυνατή που έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ήταν μόλις τότε που είχε γυρίσει από τα ταξίδια του στην Ευρώπη, όπου γνώρισε και αγάπησε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κατάστημα με αυθεντικό παγωτό στην Ελλάδα. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα νέο concept ή ενός καινούριου statement. Το νέο design πριν πάρει την τελική του μορφή, πέρασε από πολλά στάδια και η ομάδα έρευνας της Bastateam παρουσίασε αρκετές προτάσεις. Παράλληλα υπήρχε από την αρχή μια έντονη ανάγκη για την δημιουργία κάτι μοντέρνου, σύγχρονου και ταυτόχρονα δυναμικού. Γι αυτό τον λόγο κυριάρχησε η ιδέα ενός έντονα μινιμαλιστικού στυλ με καθαρές και λιτές γραμμές όπου το παγωτό και τα γλυκά θα κυριαρχούσαν.